עד עכשיו מרק כתום לפי הגדרה שלי, היה מרק בטטות, עד שניסיתי להוסיף למרק גם עדשים כתומות. התוצאה הייתה לא רק שיפור בערך התזונתי של המרק, אלא גם שיפור מדהים בטעם, שאומץ בשמחה בתפריט המשפחתי.
מצרכים:
בצל בינוני קצוץ
כוס עדשים כתומות
2 ליטר מים
2 בטטות חתוכות לקוביות
100 גרם רסק עגבניות
סוכר במידה הצורך
חצי כפית כמון
כף פפריקה
אבקת מרק
פלפל ומלח
אופן הכנה:
1. מטגנים את הבצל מספר דקות, עד שהוא הופך לשקוף.
2. מוסיפים רסק עגבניות, כמון, פפריקה, אבקת מרק, פלפל ומלח (וגם סוכר במידת הצורך), כוס מים ועדשים.
3. לערבב היטב ומוסיפים את שאר המים, מרתיחים ומנמיכים את האש.
4. נותנים למרק לבעבע על אש בינונית ומוסיפים קוביות בטטה.
5. מבשלים על אש בינונית - קטנה כשעה, רק אל תשכחו לערבב מדי פעם.
/ / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / /
/ / / // / / / / / / / / // / / / / /
/ / / // / / / / / / / / // / / / / /
/ / / // / / / / / / / / // / / / / /
/ / / // / / / / / / / / // / / / / /
/ / / // / / / / / / / / // / / / / /